Ako ju isprobate, na ovu pizzu nećete moći prestati misliti

Mnogima je pizza omiljeni “comfort food”, što bi se reklo – hrana kojom se tješe kad im je teško. Medicinski medij Anthony William nije jedini koji smatra da talijanski specijalitet nije najbolja opcija kad se radi o zdravlju, ako ne podnosite mliječne proizvode i gluten, no on nudi rješenje kako napraviti pizzu koja će, obećaje, postati vaša omiljena zbog okusa, ali i zbog toga kako ćete se osjećati nakon što ju pojedete.

U ovom se receptu za izradu tijesta koristi krumpir koji William smatra jednom od namirnica koje stvarno pružaju utjehu. Ako vam je poznat sadržaj njegove knjige Hrana koja mijenja život, onda vam je poznato da krumpir nije na njegovoj listi “zlog povrća”, čak štoviše – on nam daje snagu.

Sastojci za bazu:

2 šalice krupno narezanog bijelog krumpira
pola žličice češnjaka u prahu
pola žličice kapule u prahu
žličica javorovog sirupa
žličica morske soli.

Umak:
pola šalice pasate od rajčica
žličica origana
pola žličice timijana
žličica sirovog meda
3-4 žlice vode
sol, papar po ukusu.

Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Kuhajte krumpir dok ne bude mekan. Stavite krumpir u blender, dodajte češnjak i kapulu u prahu, javorov sirup i sol. Blendajte dok smjesa ne bude glatka. Na pleh stavite papir za pečenje. Mokrom špatulom izradite 3-4 mini pizze. Pecite u pećnici 15-20 minuta dok lagano ne posmeđe.

Sastojke za umak izmiješajte i nanesite na bazu. Nadjenite i pecite još 5 minuta.

Za nadjev ako ne koristite mliječne proizvode možete pripremiti “sir” od indijskih oraščića ili neku drugu vege varijantu po želji.