FOTO Poppy’s Happy Place: Hrvatski brand za uređenje doma inspiriran snovima

Ove godine na sajmu InDizajn – festivalu modernog doma u Areni Zagreb predstavit će se oko 80 domaćih i inozemnih tvrtki, produkt dizajnera i malih obrtnika koji doista imaju što pokazati hrvatskoj publici. Na sajmu će posjetitelji od 13. do 16. rujna moći vidjeti brojne trendove, novitete i inovacije vezane uz uređenje doma i dizajna, ali i prisustvovati radionicama gdje će učiti osnove dekoriranja, rada s keramikom, makrame i drugo, osvojiti vrijedne nagrade, pogledati izložbu radova renomiranih ilustratora, a za najmlađe bit će organiziran i dječji kutak.

U zagrebačku Arenu stiže i Poppy’s Happy Place, novi hrvatski brand za uređenje i opremanje doma.

Temeljna filozofija ovog branda koji je nastao početkom godine, je biti drukčiji, a istovremeno dopadljiv i ženstven.

Učiniti ritual od svakodnevnih sitnica.

Uživati u ljepoti, opustiti se, unijeti radost i pritom biti svoj.

Pronaći joie de vivre u malim stvarima koje nas okružuju.

-Naša Poppy je slatka, pametna i divlja. No, više od svega je svoja. Ona je možda izmišljeni lik, ali je sukus svega što volimo. Počeli smo s otkačenim, šarenim stolcima, koje smo sami dizajnirali inspirirani glazbom, filmovima i pop-kulturom.

Zatim smo osmislili čaše, na čijem smo dizajnu surađivali s talentiranim mladim ilustratorima iz Hrvatske.

U suradnji s Udrugom Kamensko, izradili smo ukrasne jastučiće koji su drukčiji od klasične ponude u dućanima i unose toplinu u svačiji dom. Uskoro stižu i tanjuri s maštovitim ilustracijama mladih hrvatskih umjetnika.

Poppy’s Happy Place je mjesto inspirirano sretnim snovima koje smo u nekom trenutku sanjali i zapisali. Oni su neustrašivi, optimistični, znatiželjni i poetični. Baš kao i život kako ga mi vidimo, kaže ekipa iz Poppy’s Happy Placea.

Poppy’s Happy Place je novi brand stolaca, osmišljenih i dizajniranih u Hrvatskoj. Nastao je kao rezultat ljubavi prema dizajnu i bojama, nekonvencionalnosti i slobodi. Njeguje individualnost, a inspiraciju nalazi u glazbi, filmovima i pop-kulturi.

Poppy’s Happy Place su stolci s karakterom, namijenjeni onima koji se žele razlikovati od drugih, vole hrabre pomake i upečatljive detalje.

-Naši stolci izrađeni su od punog drveta bora, ručno obojani ekološkim bojama na bazi vode i presvučeni u vesele i šarene, a pritom čvrste i kvalitetne tkanine. Mekani su i udobni, podstavljeni dva centimetra debelom spužvom. Radimo ih po narudžbi, u bilo kojoj od verzija ponuđenog dizajna.

Odlično se uklapaju u moderne, retro i vintage interijere, a onima uređenim u klasičnom, industrijskom i minimalističkom stilu udahnjuju toplinu i razigranost. Idealni su za manje kuhinje i dnevne boravke, ali i terase, balkone te dječje sobe.

Kolekcija stolaca Poppy’s Happy Dot inspirirana je pin-upom i kulturom 50-ih, kada su jedan od omiljenih motiva bile točkice. Ovisno o izboru boja, stolci iz ove kolekcije djeluju ženstveno, romantično, veselo ili pak profinjeno i elegantno.

Kolekcija stolaca Poppy’s Happy Dreams inspirirana je sretnim snovima koje smo u nekom trenutku sanjali i zapisali. Svatko u njima može pronaći svoju priču punu izazova spremnih za ostvarivanje.

Poppy’s Happy Place ukrasni jastučići dizajnirani su i sašiveni u Hrvatskoj, u suradnji s Udrugom Kamensko. Šivani su u malim unikatnim serijama u dvije veličine, 45×45 cm i 30×50 cm.

-Posebno izdvajamo liniju jastučića Swanky Poppy, inspiriranu holivudskim glamurom pedesetih i izrađenu od kvalitetnog pliša iz Belgije. Prednja strana jastučića iz ove kolekcije sašivena je od dva plišana dijela različitih boja, a mali jastuci ukrašeni su pomponima i perjem biserke.

Kolekcija čaša Organic prva je suradnja Poppy’s Happy Place i hrvatske ilustratorice i grafičke dizajnerice Hane Vrce.

-Hana je za nas nacrtala pet ilustracija raznih organa i dijelova tijela obavijenih cvijećem i grančicama (srce, pluća, oko, lubanja, rebra). Čaše nestandardnog oblika, na koje su ilustracije otisnute u obliku medaljona s okvirom, dolaze iz Nizozemske, a tisak je napravljen u Hrvatskoj. Dio ilustracija iz kolekcije Organic otisnut je i na tanjure.

Za kolekciju tanjura Feel Endless Love ilustracije je također radila Vrce. Iz vijugavih crta – za koje je teško odrediti gdje počinju, a gdje završavaju – izrastaju grančice s lišćem kao simbol beskonačnosti. Riječ je o setovima tanjura za jelo koji dolaze u četiri boje – tamnosivoj, zelenoj, crvenoj i plavoj. Otisak se radi tehnikom sitotiska, što ih čini perivim u perilici za posuđe i pogodnim za korištenje u mikrovalnoj pećnici.

U izradi je također kolekcija desertnih tanjura Lost Beauty. Riječ je o tanjurima na kojima su digitalnom tehnikom aplicirane fotografije snimljene početkom 20. stoljeća. Osim kao desertni, ovi tanjuri mogu poslužiti i kao ukras na polici ili zidu.

Vjerujemo da prekrasna fotografija nepoznatog djeteta, slučajno pronađena na sajmištu, i snimka danas potpuno zaboravljene francuske plesačice Cleo Merode – koja je bila najpoznatija i najljepša Parižanka iz vremena belle epoque – zaslužuju biti sačuvane od zaborava.

Pored proizvoda koje sami dizajniraju i izrađuju u webshopu se mogu nabaviti i oni vrhunskih svjetskih proizvođača – porculansko posuđe PIP Studio, lampe Skitso girls, ogledalca, satovi, svijećnjaci iz nizozemske kolekcije Museum…

Pip Studio je brand porculanskog dizajnerskog posuđa i drugih sitnica za posluživanje stola iz Amsterdama. Poznat je po originalnim i neobičnim printevima na tanjurima i šalicama napravljenim od vrhunskog porculana.

Pip Studio unosi dašak luksuza na svačiji stol – po prihvatljivim cijenama. Uz njihove kolekcije Floral i Spring to Life u botanical stilu u ružičastoj, plavoj, zelenoj i boji bjelokosti dostupni su i setovi od dvije šalice, pladnjevi za kolače, čajnici, porculanski poslužavnici…, koji su i savršen izbor za dar jer su pakirani u luksuzne kutije s printom.

Skitso Girls je kolekcija neobičnih stolnih lampi u obliku skulptura djevojaka. Izrađene su od punog drveta i tekstila te bojane ručno u maloj manufakturi u Grčkoj. Ovisno o dizajnu (crno-bijelo, sivo, jarke boje, pastelno, šareno) mogu se koristiti u dnevnoj, spavaćoj ili dječjoj sobi. Visina lampi je 85 cm, a osim što su odličan izvor svjetla, djeluju vrlo dekorativno i unose osobnost u svaki prostor.

Džepna ogledalca, budilice i svijećnjake iz kolekcije Museum povezuje jedna stvar – na svima su printevi detalja poznatih slika velikih majstora slikarstva. Među njima su Sandro Botticelli, Edgar Degas, Hieronymus Bosch, Gustav Klimt, Alphonse Mucha, Johanes Vermeer, Vincent Van Gogh, M. C. Escher…

Svi proizvodi dolaze iz Nizozemske i vrhunske su kvalitete. Džepna ogledalca su savršen dar jer su pakirana u luksuznim kutijama i spremljena u plišanim vrećicama uz papir na kojima pišu osnovne informacije o slikaru.

PHP na Facebooku. 

...