5 razloga zašto biste trebali piti smoothieje ako želite lakše gubiti kilograme

Vječna dijeta? Nikad više ni najmanjeg slatkog grijeha? Hm, ali kažu da je put do plažnog tijela (koje dobro dođe i izvan turističke sezone) lakši ako umjesto pokojeg obroka popijete zeleni sok. Kažu i da obećanje “izgubiti ćete bar par kilograma uz smoothieje” nije marketinški trik već se temelji na ovih pet činjenica.

  1. Zeleni smoothie je lako probavljiv, a zasitan obrok.

Zeleno lisnato povrće, zrelo voće, voda, bez dodanog šećera i procesiranih namirnica. Za razliku od soka, smoothie sadrži i korisna vlaka koja su i zasitna.  Pokušajte za doručak popiti pola litre, možda čak i litru smoothieja. Mogli biste ogladniti tek poslije podneva.

  1. Zeleni smoothie smanjuje potrebu za “junk” hranom i slatkim.

Događa se da ovisnička hrana – šećer, kava, “junk” hrana, proizvodi od brašna – nakon “smutića” nije toliko privlačna. Liberated Nutrition Christiana Dittricha-Opitza pojašnjava kako zeleni smoothieji uistinu hrane naše stanice. A tko je sit, nije gladan 🙂

  1. Zeleni smoothieji smanjuju masne zalihe i zadržavanje vode u organizmu.

Svakoga dana zagađenje, lijekovi, u plastiku pakirana hrana utječu na nas. Ako jetra, bubrezi, crijeva, koža…, ne stignu ukloniti ono štetnih tvari što ih naš organizam pokupi iz okoliša, tijelo ih odlaže na ona mjesta gdje će raditi najmanju štetu. U žena je to primjerice celulit, u muškaraca pivski trbuh. Zeleni “smutići” su odlični za detoksikaciju, zalihe se smanjuju, a rezultat je – vitkost.

  1. Piti, a gubiti

Tko bi želio zauvijek biti na dijeti, nikad više ne večerati u pet slijedova, ne pogostiti se s prijateljima i obitelji, ne osjetiti okus čokolade. Zamijenite neki od obroka smoothiejem, i oni su jako ukusi, da biste i dalje mogli uživati u drugoj omiljenoj hrani.

  1. Praktični su za svaki dan, a njima ćete izbjeći i yo-yo efekt.

Priprema je kratka. Da bi izmiksali sve sastojke trebat će vam oko jedne minute. Za najkompliciraniju pripremu i pranje sokovnika maksimalno – 10 minuta. Osim što ih je vrlo lako moguće uklopiti u svoju dnevnu rutinu, na ovaj ćete način izbjeći yo-yo efekt.