Gdje za vikend: Posjetite carstvo snježnih majmuna

U blizini Villacha u mjestu Landskorn gdje se nalazi i istoimeni dvorac nalazi se takozvana Planina Majmuna na austrijskom brdu Affenberg.

U ovom neobičnom parku koji je otvoren za posjetitelje od 1. travnja do 1. studenoga živi 166 japanskih makaki majmuna posebnih po tome što žive u najhladnijim krajevima, najsjevernije od svih vrsta majmuna. Zovu ih i snježnim majmunima.

Makaki majmuni ovdje ne žive u kavezima nego su slobodni,  žive u obiteljima, paze jedni na druge i slobodno se šeću i druže s posjetiteljima, ali samo ako oni to žele.

Posjetitelji mogu doći i sa psima, no psi, obzirom ih majmuni gledaju kao prijetnju, imaju igraonicu u kojoj će pričekati svoje vlasnike dok traje razgled, onaj uobičajeni je 45 minuta, premda se mogu dogovoriti i privatni obilasci, kao i cjelodnevne foto ture.

Ulaznica za odrasle osobe iznosi 13 eura.

Turistička agencija Štok travel 29. rujna organizira zanimljivi jednodnevni izlet u Klagenfurt u sklopu kojeg ne samo da možete posjetiti Planinu majmuna nego i obližnji Minimundus i jezero Wörthersee u povratku.

foto Abenteuer Affenberg, Konstanze Meindl