ALMAYER U ZADRU Hotel u kojem se osjeća more

Smješten na atraktivnoj lokaciji u Kampo Kaštelu, povijesnoj zadarskoj četvrti u samom srcu stare jezgre, novootvoreni Almayer Art & Heritage Hotel mali je obiteljski boutique hotel sa svega devet ekskluzivnih smještajnih jedinica, atraktivnim „tajnim vrtom“ i hotelskim bistroom Corte Vino & More.

Projekt je započeo 2013. godine otkupom ruševne zgrade i dvorišta zagušenog pregradnjama, ali zgrade s pozitivnom energijom od samog početka. Vlasnici hotela – bračni drugovi Irina Bakija i Vjekoslav Bobić, zamislili su Almayer kao jedinstveni art hotel i galeriju s ambijentom u kojem se isprepliću stoljetna baština, suvremena umjetnost i dizajn.

Idejno zamišljen od Otgonedija Derviševića, zahtjevni projekt uređenja hotela je potpuno osmišljen i vođen pod majstorskim ravnanjem Borisa Ružića, dizajnera i svestranog kreativca iz Istre, dobrog duha Almayera.

Konačnom arhitektonskom i hortikulturnom uređenju dvorišta veliki doprinos dali su Marin Supičić, zadarski krajobrazni arhitekt, i posebno Ante Filipović Grčić, grafički dizajner iz Šibenika. Osim vizualnog identiteta hotela, Filipović Grčić dizajnirao je i, sada već amblematska, monumentalna dvorišna vrata hotela.

Naziv hotela Almayer, nije teško naslutiti, inspiriran je istoimenim pansionom iz djela „Ocean more“ Alessandra Baricca. Radi se o kontemplativnoj odi moru, životu, ograničenjima, sudbinama i ljudima koji su se u pansionu Almayer susreli s morem i taj ih je doživljaj izmijenio i obilježio. More se osjeća i u hotelu Almayer, bilo kroz blizinu mora, zvukove Morskih orgulja i brodskih truba, bilo metaforički, kroz brojne umjetnine posvećene upravo moru.

Foto Level 52

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.