Marina Devald: Uz Bachove kapi lakše je prebroditi izazove modernog života

Upoznajući različite osobe počela sam primjećivati da nam raznovrsne tehnike pomažu osloboditi se fizičke napetosti u tijelu. Često su njezin uzrok emocionalna i mentalna stanja koja proživljavamo, koja nas opterećuju i tako oslabljuju naše tijelo. Iz želje da pomognem sebi i drugima, počelo se razvijati moje zanimanje za Bachove kapi, čije je djelovanje usmjereno upravo na naše osjećaje, kaže Bachova praktičarka Marina Devald i ravnateljica Shiatsu škole Hrvatska, ujedno i jedina u Hrvatskoj licencirana učiteljica za Begining 1 po Ohashi metodi.

Tijekom petnaestogodišnjeg rada s klijentima neprekidno se usavršavala pohađajući brojne seminare, da bi proteklih nekoliko godina u Zagrebu, Rijeci i Opatiji organizirala edukacije iz shiatsua, moksibustije i primjene Bachovih kapi. Iako su joj poznate i druge metode rada na tijelu, nakon edukacije iz više područja opredijelila se za shiatsu i Bachove cvjetne esencije.

Bilo je sasvim logično da učenje o cvjetnim esencijama započnem direktno na izvoru – u Bachovom centru Mount Vernon u Wallingfordu u Velikoj Britaniji. Povezala sam se s licenciranim predavačima iz Centra, te ubrzo počela organizirati i izvornu edukaciju u Rijeci. Godine 2013. postala sam licencirani Bachov praktičar, BFRP (Bach foundation registered practitioners), tako da od tada u Centru „Essentia“ u Rijeci uz edukaciju po originalnom programu imamo i savjetovanja te pripremamo kombinacije Bachovih kapi u skladu s individualnim potrebama svake pojedine osobe.

-Tri godine kasnije odlučila sam prevesti knjigu Priručnik o Bachovim cvjetnim esencijama, autora Stefana Balla. Kao što je metoda doktora Bacha jednostavna za primjenu, tako je i ovaj Priručnik o Bachovim cvjetnim esencijama osmišljen da pomogne da se s lakoćom, kroz vježbe, uči o kapima, napominje Devald te one koji su zainteresirani za metodu dr. Edwarda Bacha poziva da joj se pridruže već tijekom prvog vikenda u listopadu i upoznaju svih 38 cvjetnih esencija, kao i način upotrebe Rescue Remedyja, preparata za krizne situacije.

 

-Od petka, 5. listopada pa do nedjelje 7. listopada saznat ćete tko je bio dr. Bach i kako je fascinantna bila njegova životna priča, kako se koriste esencije, kako s njima možete lakše prebroditi izazove modernog života i “krize” svakodnevice, kako se podržati i pomoći sebi, obitelji, djeci, životinjama, pa čak i biljkama. Više informacija možete dobiti na 091/1404081 ili se javite mailom na marina@essentia.hr.