Agent Booth u spektakularnoj vojnoj dramskoj seriji ‘SEAL Team’

Doma TV svojim gledateljima u večernjem terminu od 24. rujna donosi iznimno hvaljenu američku vojnu dramsku seriju ‘SEAL Team’ s Davidom Boreanazom u glavnoj ulozi. U seriji ‘SEAL Team’ gledatelji će uživati u avanturama članova elitne specijalne jedinice koja kontrolira more, zemlju i zrak. Radnja se odvija oko njihovih treninga, planova i tajnih misija kako bi zaštitili i spasili svoju zemlju od zla.

‘SEAL Team’ je vojna dramska serija koja prati profesionalni i privatni život pripadnika najelitnije jedinice Navy SEAL-a dok vježbaju, planiraju i provode najopasnije i najriskantnije misije u koje ih njihova domovina šalje. Jason Hayes je cijenjeni i posvećeni vođa tima Tier One čiji obiteljski život pati zbog vojnog angažmana. Njegov tim uključuje osobe od povjerenja: Raya Perryja, najdugovječnijeg operativca s kojim se sjajno razumije, Sonnyja Quinna, iznimnog i odanog vojnika šarolike prošlosti koji se i dalje bori protiv nagona za samouništenjem, i Claya Spensera, mladog višejezičnog SEAL-ovca druge generacije nezasitnog poriva i predanosti. Ključni za uspjeh tima su CIA-ina analitičarka Mandy Ellis koja je žrtvovala sve u želji da iskorijeni zlo i uništi terorizam te Lisa Davis, racionalna logističarka koja drži stvari pod kontrolom i neslužbena je majčinska figura odgovorna za opskrbljivanje tima opremom potrebnom za svaku misiju. Spremni krenuti u tajne misije širom svijeta u tren oka i znajući koliki to danak uzima njima i njihovim obiteljima, ovaj bliski tim SEAL-a pokazuje nepokolebljivi patriotizam i neustrašivu posvećenost čak i kad se suoči s malim izgledima.

David Boreanaz, poznatiji kao FBI agent Seeley Booth iz hvaljene dramske serije ‘Kosti’ koju su gledatelji mogli pratiti na Doma TV-u, preuzima glavnu ulogu u dramskoj seriji ‘SEAL Team’ koja prati profesionalne i osobne živote najelitnije jedinice mornarskih SEAL-ova. Iako nije riječ o dokumentarcu, ‘SEAL Team’ realan je prikaz inspiriran stvarnim vojnim misijama, a prikazuje što točno rade specijalci, dočarava njihov zamršen privatni život te sve po život opasne odluke koje moraju donositi.

Davida Boreanaza gledatelji će pratiti kroz ulogu Jamesa Haynea, vođu ekskluzivnog ‘SEAL Teama’. „Najveća stvar koju sam naučio od njih je da si međusobno čuvaju leđa“, kaže David za veterane koji su surađivali u seriji. „Skromno je to iskustvo raditi s izvanrednim veteranima na našoj seriji koji održavaju iskrenost i točnost svega što prikazujemo kroz seriju, od odjeće koju nosimo, stvari koje radimo, taktički govoreći, kroz što su sami prolazili borbeno i emotivno. Mnogo je drugačija vrsta serije. Drugačija dinamika, pristup, samo snimanje, sudjelovanje sa tipovima ljudi. Jednostavno je blagoslov,“ govori David zahvalan na prilici koja mu se pružila za rad na takvoj seriji.

O glumcima:

DAVID BOREANAZ (Jason Hayes)

David Boreanaz glumac je karizmatičnog šarma koji prenosi na velike i male ekrane i kazališne daske. Boreanaz je glumio u svih 12 sezona hit-serije „Kosti“. Osim glumačkog angažmana, ujedno je bio i producent, a našao se i u ulozi redatelja stote i dvjestote epizode, kao i napetih posljednjih epizoda posljednjih triju sezona. Na velikom ekranu Boreanaza smo gledali u nezavisnoj sportskoj drami „The Mighty Macs“, napetoj drami „Policajac na dnu“, nezavisnoj crnoj komediji „Suffering Man’s Charity“, filmu „These Girls“ premijerno prikazanom na filmskom festivalu u Torontu 2005., „Valentinovo“, „Vrana“ s Dennisom Hopperom i „The Hard Easy“. Također je posudio glas Halu Jordanu (tj. Green Lanternu) u animiranom filmu „Liga pravde: Nova granica“. Kao relativno nepoznat glumac dobio je gostujuću ulogu u seriji „Buffy: ubojica vampira“ koju su gledatelji rado pratili na Novoj TV. Bila je to uloga tajanstvenog i nespokojnog Angela koja mu je donijela slavu te ga je nastavio glumiti i u istoimenoj seriji koju je također gledateljima u Hrvatskoj donijela Nova TV.

Boreanaz je upoznao svijet televizije vrlo mlad kao sin veterana vremenske prognoze s philadelphijskoga kanala WPVI-a. Nakon što je diplomirao na Ithaca Collegeu, preselio se u Los Angeles i okušao sreću u Hollywoodu. Prvu je priliku dobio u gostujućoj ulozi u seriji „Bračne vode“ kao dečko bajker Kelly Bundy (Christina Applegate).

MAX THIERIOT (Clay Spenser)

Max Thieriot debitirao je u filmu „Misija bez dozvole“ s Kristen Stewart. Također je glumio u filmovima „Čvrsta ruka mira“, „Nancy Drew“ i „Skakač“. U novije vrijeme mogli smo ga gledati u filmovima „Pakleni val“ i „Kuća na kraju ulice“ s Jennifer Lawrence. Pojavio se i u nezavisnom filmu „Prekinuta veza“ s Alexanderom Skarsgårdom, Andreom Riseborough, Paulom Patton i Jasonom Batemanom. Na televiziji je glumio s Verom Farmigom i Freddiejem Highmoreom u hvaljenoj seriji „Motel Bates“. Također je glumio u miniseriji History Channela „Texas Rangers“ s Billom Paxtonom.

NEIL BROWN JR. (RAY)

Neil Brown Jr. kao mali se počeo baviti karateom, što mu je kao tinejdžeru donijelo ulogu u seriji o borilačkim vještinama „WMAC Masters“. Ljubav prema glumi dovela ga je u Los Angeles gdje je glumio u serijama „Živi mrtvaci“, „Face“ i „Trava“. Brown je 2015. glumio DJ-a Yellu u Universalovu filmu nominiranom za Oscar „Straight Outta Compton“. Također je ostvario uloge u blockbusterima „Brzi i žestoki“, „Invazija svijeta: Bitka Los Angeles“ i „Zemlji tigrova“ Joela Schumachera s Colinom Farrellom.

J. BUCKLEY (Sonny)

U dugogodišnjoj raznovrsnoj karijeri A. J. Buckley glumio je u više od 30 filmova i nizu televizijskih serija. Ovaj svestrani i plodni glumac jednako se dobro snalazi u dramskim i komičarskim ulogama. Možda je globalnoj publici najpoznatiji po ulozi znanstvenika Adama Rossa u dugogodišnjoj CBS-ovoj seriji „CSI: NY“, ali i novijim ulogama tvrdoglavog taktičara u seriji „Ubojstvo prvog stupnja“ i romantičnog sociopata Dannyja Crowea u „Pravedniku“. U novije vrijeme Buckley je glumio neprilagođenog policajca u kritički hvaljenoj CBC-jevoj dramskoj seriji „Pure“ koju je otkupio Hulu Network. Značajne televizijske uloge ostvario je u gostujućim ulogama u Netflixovoj originalnoj seriji „Narcos“ i ulozi ljubomornog dečka Anne Faris u seriji „Svita“. U jednoj od njemu najdražih komičarskih uloga Buckley je utjelovio Eda Zeddmorea u CW-jevoj seriji „Lovci na natprirodno“, vođu skupine kvazilovaca na duhove koji se nazivaju Ghost Facers.

TONI TRUCKS (Davis)

Toni Trucks potječe iz jake i svestrane glumačke obitelji s kazališnim korijenima. Nakon što je diplomirala na Interlochen Arts Academyju i Sveučilištu Michigan, Toni je rano razdoblje karijere provela u New Yorku radeći u regionalnom kazalištu, a zatim je debitirala na televiziji u glavnoj ženskoj ulozi u seriji „Brijači“. Trucks se pojavljuje u stalnoj ulozi u serijama „Franklin i Bash“ i „Made in Jersey“, kao i povremeno u serijama „NCIS: New Orleans“, „Taoci“, „Korporacija“, „Grimm“ i „Izgubljeni“. Glumila je u filmovima „Ruby Sparks“, „Sumrak saga: Praskozorje – 2. dio“ i „Alexander i grozan, užasan, loš, vrlo loš dan“. Nedavno je završila snimanje kratkog filma „Good Eggs“ koji je dio projekta „Her“ studija Indigenous Media.