RETROGRADNI MERKUR DO 6. RUJNA Vrijeme back-upa i čistke

Merkur je od 12. kolovoza “okrenuo na retrogradno”, s tim da je 12 i 13. kolovoza bio stacioniran te je danas, 14. kolovoza u 8.10 sati krenuo retrogradno.

Njegova retrogradnost trajat će 23 dana, dok ponovo ne krene direktno 6. rujna.

Ovaj retrogradni Merkur ima svrhu očistiti nered u našim umovima. Bez obzira na to što nas drži u prošlosti, moramo to očistiti.

Očistiti um od bilo kakvih zastarjelih uvjerenja, negativnih misli, kompulzivnog ponašanja, predrasuda koje ometaju naš rast.

Ovo nije klasičan retrogradni Merkur koji se ponavlja svaka tri mjeseca. Ovo je jako bitan retrogradni Merkur jer se odvija u sezoni eklipsa, koje nam daju svrhu u životu. Zato ovaj put moramo ići dublje i trebamo se suočiti s onim nezdravim mislima koje smo dugo izbjegavali.

Najviše će utjecati na osobe koje imaju u natalnom horoskopu naglašen znak Djevice i Blizanca.

Svi već znamo da dok traje retrogradni Merkur moramo napraviti back-up podataka na računalu i paziti što govorimo i potpisujemo.

Budući je ove godine naglasak na retrogradnom Merkuru u zemljanim znakovima, on može biti vrlo praktičan oko pronalaženja rješenja vezanih uz financije. Novac će imati veliku ulogu tijekom trotjednog razdoblja ovog retro Merkura.

Dakle, svi kojima se podznak ili osobne planete (Sunce, Mjesec, Venera, Mars i Merkur) nalaze od 28. stupnja Lava do 11. stupnja Djevice najviše će osjetiti utjecaj retro Merkura.

Pa, kako preživjeti ova tri tjedna:

  1. Određene stvari koje smo dugo izbjegavali, sada možemo riješiti.
  2. Nekima će ova faza retrogradnosti, naročito onima koji imaju natalno retrogradnog Merkura i onima koji po drugi put pokušavaju nešto odraditi – položiti ispit, vozački, prijaviti se za posao…, ići na ruku.
  3. U komunikaciji se može lako izgubiti kontrolu, zato je sada najbolje ne započinjeti poslove niti pokretati nove projekte. Stare poslove i stare projekte koje ste započeli prije retrogradne faze slobodno možete završavati i dorađivati.
  4. Jedna od prednosti retrogradnog Merkura je ta što daje vrijeme za promišljanje.
  5. Veći je problem ako potpišete dokumente u vrijeme praznog hoda Mjeseca nego pod retrogradnim Merkurom. Prazan hod Mjeseca (VOC*) je vrijeme kada teško da će nešto uspjeti i neće postići rezultat štogod je započeto u to vrijeme. To je neutralno, ni dobro ni loše, uglavnom – ništa.
  6. Napravite popis svega što ste započeli, a niste završili u posljednih nekoliko mjeseci jer sada je vrijeme da to ostvarite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.