ASTROLOŠKA PROGNOZA OD 14. DO 20. KOLOVOZA Vrijeme požude, strasti, prekomjernog uživanja i trošenja

U ovom tjednu glavnu ulogu će imati Venera sa svojim aspektima prema Plutonu i Jupiteru. To je vrijeme požude, strasti, zavodljivosti, prekomjernog uživanja i trošenja.

Ponedjeljak, 14. kolovoza

Mjesec je u znaku Bika i danas nam donosi marljivost, strpljivost i praktičnost u poslu. Sada je najbolje izbjegavati sve što zahtijeva brzinu, odlučnost i rizik. Danas je dobro usredotočiti se na zarađivanje novca, kupnju ili ono što je vezano uz nekretnine i imovinu jer će nam  donijeti uspjeh. Manji aspekt Mjeseca i Marsa u popodnevnim satima može donijeti frustriranost i ljutnju.

Utorak, 15. kolovoza

Venera na 17. stupnju Raka u opoziciji s Plutonom na 17. stupnju Jarca. To je aspekt nezasitnosti, također sugerira ljubomoru i moguću (financijsku) ucjenu. Venera će nas ovdje usmjeriti na ljubav, ljubavnike, dom ili roditelje. Pluton će nas usredotočiti na financije i  strast i jedan vid krajnosti.  Sada su emocije vrlo intenzivne, a zbog manipulativnog ponašanja druge strane u nama se može pojaviti strah i nesigurnost vezano uz odnose. Ako su vaše osobne planete (Sunce, Mjesec, Venera, Merkur  i Mars) na 16 ili 17. stupnju bilo kojeg znaka horoskopa, ovaj aspekt će posebno utjecati na vas.

  • PRAZNI HOD MJESECA
  • Prazni hod Mjeseca je najbitniji u elekcionoj astrologiji (grana astrologije koja se bavi pronalaženjem i izborom najboljeg trenutka za poduzimanjem neke akcije). On se događa od trenutka kada Mjesec radi posljednji kontakt s bilo kojom planetom u horoskopu do ulaska u sljedeći znak. Razdoblje praznine može biti kratko, samo nekoliko minuta, ali može biti i vrlo dugo, do najviše dva dana (iako se to jako rijetko događa). To je vrijeme kada nije dobro bilo što aktivirati, od potpisivanja bilo kakvih dokumenata pa sve do ljubavnog spoja jer u to vrijeme sve može otići u vjetar i  ne ostvariti se.
  • Za ovaj tjedan prazan hod Mjeseca (VOC*):
  • Utorak, 15. kolovoza od 3:14 do 16:05 sati kada će Mjesec ući u znak Blizanaca.
  • Četvrtak, 17. kolovoza od 15:37 do 18:12 sati kada će Mjesec ući u znak Raka.
  • Subota, 19. kolovoza od 17:16 do 19:54 sati kada će Mjesec ući u znak Lava.

Srijeda, 16. kolovoza

Ovaj dan će biti najmirniji tijekom ovog tjedna. Imamo lijepi aspekt Sunca u konjunkciji sa sjevernim Mjesečevim čvorom. Ta konjunkcija donosi poboljšanje, prednost i uspjeh. Ovo je razdoblje povećanog povjerenja i sada možemo izraziti sebe i nametnuti svoj utjecaj. Mjesec u znaku Blizanaca donosi nam dan koji je povoljan za razgovore, sporazume, ponude ili odluke  u poslu. Dobar aspekt Mjeseca i Jupitera ukazuje na mogućnost suradnje i pozitivne sudske odluke.

Četvrtak, 17. kolovoza

Mjesec u 18.12 sati ulazi u znak Raka i tražit ćemo utočište na poznatim mjestima, u domu, obitelji. Ovaj dan će biti još obilježen aspektom Venere u kvadratu s Jupiterom koji donosi nepotrebno trošenje, rasipnost, a možemo biti i previše optimistični i prekomjerno uživati u blagodatima.

Petak, 18. kolovoza

Energija će nam biti usmjerena na dom i obitelj.  Aspekt Venere i Saturna u inkonjunkciji usmjerava nas na neki kompromis ili prilagodbu vezanu uz ljubav i obitelj. Za sve one koji imaju Mjesec u znaku Raka ovo će biti jako intenzivni dani. Inače muškarci koji imaju ovaj položaj Mjeseca, bez obzira koliko oni bili odvažni i snažni, moraju uzeti u obzir da su ranjivi i jako osjetljivi, pa čak i nježni. Često ljudi s Mjesecom u Raku imaju jaku potrebu za stabilnim obiteljskim životom, ali često ne mogu ostvariti tu stabilnost.

Subota, 19. kolovoza

Zadnji aspekt koji radi Mjesec u znaku Raka  je  konjunkcija s Venerom, što nam donosi ugodno druženje, uživanje u emotivnim odnosima. Prazan hod Mjeseca je od 17.16 do 19.54 sata pa u to vrijeme nije dobro pokretanje ili aktivacija nečeg novog. Ovo posebno vrijedi za vjenčanje koje ako se dogodi u ovo vrijeme može otići “u prazno“ ili brak koji jednostavno neće ispuniti očekivanja supružnika.

Nedjelja, 20. kolovoza

Zbog aspekta Marsa u sekstilu s Jupiterom možemo očekivati povećanje strasti ili  povećanu motivaciju koja je povezana s kreativnim pothvatima, djecom, ali i ljubavi. S Mjesecom u znaku Lava dan je povoljan za druženje, uživanje, slavlje  i zabavu. Osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Mjesec u znaku Lava vjerojatno od rođenja imaju osjećaj da su posebnije od drugih i da ih samo neka nevjerojatna nepravda ometa pa žive u manjim stanovima ili kućama, a ne u palači.

Naravno, već ćemo u nedjelju osjetiti utjecaj pomrčine Sunca, o čemu ćete uskoro moći više pročitati na našoj web stranici.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.