Kamo za vikend? U Rijeku na popularni “Art Molo Longo”

I ove godine, u nedjelju 30. rujna od 11 do 18 sati na popularnoj riječkoj morskoj šetnici Molo Longo održat će se tradicionalna manifestacija Art Molo Longo, koja povezuje kretanje i umjetnost, ujedno promovira domaću kreativnu industriju i važnost kretanja, kao zdravog načina življenja.

Tako će duž 1860 metara jedinstvene šetnice uz more svoje radove izlagati pedesetak umjetnika i kreativaca. Osim autorskih djela – slika, skulptura, fotografija, naći će se ondje i dizajneri nakita, unikatnih torbi ili odjevnih predmeta, suvenira, jednom riječju svi oni koji žive od i za kreativnost i umjetnost.

Kao i ranijih godina, izlagači će, ako žele moći prodavati svoje radove, a posjetitelji otići kući s umjetničkim radom kojem nisu mogli odoljeti. Art Molo Longo održava se u sklopu projekta Rijeka u kretanju, Grada Rijeke i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, a jedan od osnovnih ciljeva je poručiti javnosti da je kretanje jedna od važnih preventiva u očuvanju mentalnog i fizičkog zdravlja. Upotpunimo li to kretanje najljepšom morskom šetnicom s razgledom umjetničkih radova, kreacija i rukotvorina i začinimo najljepšim pogledom na Rijeku, onda Art Molo Longo postaje doživljaj za pamćenje.

Za dobru atmosferu na Art Molo Longu pobrinut će se DJ i glazbeni izvođači, plesači, proizvođači zdrave hrane, a tu su i brojna druga iznenađenja.