Svećenik iz Rijeke pokreće Viber / WhatsApp grupu za proučavanje Biblije

“Čitanje/razmatranje Božje Riječi (Sveto Pismo ili Biblija) svima nama kršćanima treba biti iznimno važno, a mnogi od nas tu su slabi. Stoga, u četvrtak 4.10., na svetkovinu sv. Franje Asiškog, započinjem s čitanjem cijelog Svetog Pisma kroz 365 dana, dakle, svakodnevno punih godinu dana, i to prema dnevno određenim tekstovima. Svi oni koji mi se žele pridružiti (i ne misle odustati), neka mi se ovdje do utorka, 2.10. jave i u inbox pošalju svoj broj pa bi na whats app i/ili viberu (većina odlučuje što bi izabrali) napravili grupu u kojoj bi dnevno slali tekstove za čitanje i o pročitanima raspravljali, objašnjavali nerazumljivo i sl. Eto prilika onima koji nikada dosad nisu na ovaj način čitali Sveto Pismo ili trebaju neki duhovni poticaj. Samo hrabro!”, pozvao je sve zainteresirane na svom Facebook profilu fra Siniša Pucić iz Samostana sv. Franje Asiškog na Kaptolu.

Ovaj franjevac, inače iz Rijeke, bivši je novinar u svom rodnom gradu poznat po nesebičnosti i pomaganju potrebitima, za što je dobio i nagradu Svetog Vida. Sudjelovao je u brojnim projektima, kao što su prihvatilište za beskućnike, Socijalna samoposluga, izdavanje časopisa Ulične svjetiljke.

Prije no što se zaredio najavio je da će kada postane fratar raditi na jedan po mnogočemu sličan, ali i drugačiji način.

“Brinut ću se, dakle, za ljude, ali ne samo u užem, crkvenom smislu. Neću ljude samo ispovijedati i voditi molitve, već ću im biti podrška u ovim teškim vremenima. Pomagat ću im da se ne predaju, da ne posustaju, da ne očajavaju. Tamo gdje me Bog pošalje, a zajednica treba, tamo ću ljudima pomagati”.

Fra Pucić sada predaje vjeronauk u Osnovnoj školi Miroslava Krleže u Zagrebu.

Njegova inicijativa o proučavanju Biblije putem Vibera ili WhatsAppa naišla je na izniman odaziv, u samo dva sata prijavilo se već 70 osoba, a prijave i dalje stižu.