Nova TV i Doma TV u listopadu planiraju ugrijati ljubitelje filmova

Od romantične komedije do napetog krimića, svaki gledatelj Doma TV-a sigurno će pronaći nešto za sebe. Dobra priča, akcija, komplicirane situacije, mnogo zapleta, neizvjesnost koja gledatelje drži prikovanima za ekrane, a  Jack Nicholson, Julia Roberts, Arnold Schwarzenegger, Susan Sarandon, Tom Cruise, Ryan Gosling, Al Pacino, Selma Hayek, Antonio Banderas, Morgan Freeman i Heath Ledger samo su neki od glumaca koje volimo.

Ljubitelji dobrih akcijskih filmova bez sumnje da će htjeti pogledati i Kum 3 treći dio maestralne Coppoline trilogije ne samo da savršeno zaokružuje cjelinu, već i ostaje vjeran duhu, stilu i formi prijašnjih dijelova, za što je bio nominiran i za prestižnog Oscara.

Vitez tame s neprežaljenim Heathom Ledgerom u ulozi Jokera donosi novo uzbudljivo poglavlje u životu Brucea Wayna i njegovog alter ega, Batmana. Uz pomoć poručnika Jima Gordona i tužitelja Harveya Denta, Batman odlučuje uništiti preostale kriminalne organizacije koje prijete ulicama grada Gothama. Suradnja rezultira uspjesima, ali tim uskoro postaje lovina kralja kaosa. Konce vuče savršeni kriminalni um koji stanovnike tjera u strah. Cilj mu je zauvijek se riješiti zaštitnika grada i od Gothama napraviti grad zločina. 

Svi gledatelji koji su uživali u Smrtonosnom oružju, sada imaju priliku vidjeti film čiji akcijski junaci egzistiraju s druge strane zakona. Čuveni redatelj Richard Donner dao si je oduška u mnogim nezaboravnim akcijskim scenama Ubojice, a Sylvester Stallone i Antonio Banderas s užitkom su odglumili zaklete protivnike.

Legendarni film Top Gun Tonyja Scotta ponio je titulu najuspješnijeg filma 1986. te stoji kao jedan od istaknutijih predstavnika žanra. Osim Toma Cruisea, nepravedno bi bilo ne spomenuti izvrsnu Kelly McGillis i sjajnog Vala Kilmera.

Film Osveta, još je jedan napeti izdanak žanra akcijskog trilera, s pirotehničkim atrakcijama i legendarnim Arniejem u glavnoj ulozi. Uz sjajnog Banderasa u naslovnoj ulozi tajanstvenoga gitarista te Salmu Hayek, koja glumi njegovu suradnicu, u filmu Desperado se pojavljuje cijeli niz pravih legendi nezavisnog filma kao što su Steve Buscemi, Danny Trejo, Cheech Marin i Joaquim de Almeida, a manju ulogu igra i sam Tarantino.

U još jednoj akciji Put bez povratka’ pratit ćemo Bridget Fondu kao profesionalnu ubojicu u američkoj realizaciji Nikite Luca Bessona.

Vrlo suptilan i dobrih dijaloga, film Bilježnica je romantična drama koje se može svidjeti raznim naraštajima i ljudima različitih dobnih skupina.

Drama Društvena mreža Davida Finchera je biografija osnivača Facebooka, a neobičan film o poslovnoj etici, klasnim razlikama i smislu društvenih mreža fascinirao je i ostale kritičare koji su istakli da je riječ o zabavnom dvosatnom filmu koji zaslužuje da ga se ‘lajka’.

Jesen će prema svim najavama biti hladna, ali atmosferu će podgrijati Nova TV s filmskim naslovima.

U TV premijeri Crni dan u Parizu gledat ćemo Michaela Masona, lopova koji se nađe na listi CIA-e kad ukrade torbu koja sadrži više od novčanika.

U trileru Cimerica pratimo lik Sare, mlade nadarene studentice dizajna iz Iowe, koja se ubrzo suoči sa strašnom istinom da je njezina nova prijateljica opsesivna i neuravnotežena, a možda čak i ubojica!

Temeljen na radovima Boba Kanea, avanturističko-fantastični film Žena mačka vrhunska je zabava bez ostatka, naslov koji stripovsku estetiku na veliko platno prenosi bez gubljenja ijedne njene značajke, dodatno je obogaćujući izvrsnim specijalnim efektima, a Hale Berry se nalazi  u ulozi žene mačke, neustrašive osvetnice koja se obavezala zaštititi svijet.

Još jedan velikan svjetskoga glumišta, Denzel Washington, u uzbudljivoj drami Let Oscarom nagrađenog redatelja Roberta Zemeckisa (Castaway, Forrest Gump) glumi pilota Whipa Whitakera, koji u američkoj javnosti od miljenika nacije postane omražena pijandura.

Nova TV svojim gledateljima donosi i priču o rođenju djeteta koje će promijeniti svijet. Hvaljeni film Priča o Isusovom rođenju je 2007. godine osvojio nagrade Epiphany i Grace. U priči o dubokoj vjeri, koju mnogi obožavaju, mlada se žena bori sa sudbinom koja joj je namijenjena  da rodi Božjeg sina i postane objektom spasenja milijuna duša ganutljivo je putovanje ispričano u ovome filmu.

Redatelj Antoine Fuqua donosi nam ovoga listopada vlastitu modernu viziju klasične priče Sedmorica veličanstvenih, a Nova TV ove jeseni donosi i priču o dvojici sultana, Emiru Nesibu (Antonio Banderas) i Amari (Mark Strong), koji su nakon godina rata oko granice između svojih područja i plemena sklopili primirje i stvorili područje, tj. ničiju zemlju u filmu Crno zlato.

Kovrčava Sue je nezaboravna komedija Johna Hughesa, film koji doista ne zastarijeva i podnosi nebrojeno mnogo gledanja.

S vama je ponovno i stara ‘Lampoon’ ekipa – Chevy Chase i ostatak obitelji u urnebesnom filmu Odmor u Las Vegasu. Clark Wilhelm Griswold (Chevy Chase), njegova žena Ellen (B. D’Angelo) te sin Rusty (E. Embry) i kći Audrey (M. Nichols) čine tipičnu američku obitelj. Žive u Chicagu i najveće im je veselje u životu otići na dopust.

U filmu ‘Ponovno 17’ vidjet ćemo Zaca Efrona u ulozi Mikea O’Donnela koji se sada vratio u tijelo sedamnaestogodišnjaka i mora pohađati školu zajedno sa svojom kćerkom i sinom, a stvari postanu dodatno komplicirane za Mikea kada se u njega zaljubi njegova kćerka tinejdžerka, ne znajući pravu istinu.

Romantična drama Utočište temelji se na istoimenom romanu Nicholasa Sparksa te je osvojila dvije nagrade na dodjeli Golden Trailer od ukupno četiri nominacije.

...