Zabavni parkovi u Europi koji oduševljavaju djecu (i odrasle)

Zasigurno nema djeteta koje ne bi voljelo posjetiti zabavni park i doživjeti čarolije iz bajki ili možda isprobati razne atrakcije, dječje vlakiće ili adrenalinske vožnje. Evo nekoliko odredišta u Europi, koja možete posjetiti uz posebne pogodnosti za djecu u zrakoplovima KLM-a.

Svijet čarobnjaštva uz Harryja Pottera  – Edinbourgh

Dječje knjige koje su oduševile i djecu i odrasle zahvaljujući maštovitoj spisateljici J.K. Rowling.  Filmske lokacije možete pronaći  na više mjesta, a jedna od njih je u Edinbourghu.

Majka svih zabavnih parkova – Tivoli, Danska

Majka svih zabavnih parkova se nalazi u Tivoliju u Danskoj. Jedan od najstarijih zabavnih parkova svoja vrata otvorio je 1843. i više od 150 godina zabavlja odrasle i djecu. Park se nalazi u Kopenhagenu. Čak je i Walt Disney dolazio u ovaj park tražeći inspiraciju između zmajskih brodova, padajućih tornjeva, adrenalinske vožnje, vlakova smrti i ostalih uzbudljivih atrakcija.

Mjesto gdje bajke postaju stvarnost – Efteling park

Ogledalce, ogledalce moje, najljepši zabavni park na svijetu gdje je? Efteling park u Nizozemskoj otvoren je prije 70-ak godina. Park je ustvari šuma prepuna likova iz bajki. No, Snjeguljica se jako dobro snalazi na vrtuljcima smrti, lebdećem brodu ili razgovarajući sa čudnim bićima iz bajki. Trnoružica i dalje spava dok ju princ je probudi poljupcem, a Ivica i Marica i dan danas bježe od zle vještice.

Putevima Vikinga

Za malo stariju djecu, očaranu neumornim snažnim ratnicima, svakako je najbolji izbor krenuti putevima Vikinga i posjetiti vikinške zajednice koje datiraju iz 9. st. i nalaze se na četiri lokacije u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj. Osjetite čari vikinških vremena koje su ovjekovječene u brojnim TV serijama i filmovima.