Robert Sever novu kolekciju nazvao po svjetski poznatom modelu

Robert Sever ove će sezone na tjednu mode Bipa Fashion.hr predstaviti svoju novu kolekciju Daria, koja je ime dobila po svjetski poznatom modelu Dariji Werbowy.

Sever će i ove sezone iznenaditi i oduševiti obožavateljice RS branda kolekcijom koju najbolje opisuje riječima: strast, senzualnost, disciplina, drama, ženstvenost, radost.

Prepoznat po sjajnim pret-a-porter kolekcijama, Sever donosi komade koje njegove klijentice najviše vole.

“Elaborirali smo cijelu priču s više tekstura u samom izboru materijala, kao i s manjim brojem uzoraka nego inače. Minimalistički kolorit je nova disciplina u kojoj sam se okušao i upravo je činjenica da je cijela kolekcija izrađena u samo dvije boje – crnoj i crvenoj, osnovna nit vodilja”, otkrio nam je dizajner ususret reviji.

Severov dizajnerski potpis jedinstven je upravo po lakoći spajanja njegove stroge modne vizije i profinjenosti u svakodnevnoj eleganciji odijevanja. Revije RS branda prepoznatljive su po savršenom stylingu koji genijalno spaja pistu i nosivost kolekcije pa njegove klijentice često preferiraju “total look” s piste. Dizajner se ovakvim pristupom svojim kolekcijama i revijama nastoji osvrnuti na stvarne potrebe žena, njihov način života i potrebe. Bogato iskustvo u stilističkom i kostimografskom segmentu, koje traje već 23 godine, pridonijelo je tome da Sever izrazito dobro poznaje žensku siluetu te malim trikovima uvijek može osvježiti styling.

Bogata kolekcija neizostavnih komada, koji obilježe svaku zimsku sezonu izrađena je uglavnom od prirodnih materijala: pamuka, svile, vune. Poznat po RS modnim dodacima, ni ove sezone neće iznevjeriti svoje obožavateljice pa će se u kolekciji ponovno naći torbe, Severovi klasici Marija i Virginia, kao i nove edicije kruna ukrašenih kristalima, čipkom i nojevim perjem. Jedan od hitova prošlih sezona, popularna kapa – Moskovljanka, u novoj kolekciji dolazi u crvenoj boji, idealnoj za hladne zimske dane.

Robert Sever nastupit će samostalnom revijom u sklopu 27. sezone Bipa Fashion.hr, a revija će se održati u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma. Inače, ove sezone tjedan mode održava se na čak dvije lokacije. Uz uobičajenu maestralnu pistu na Velesajmu, revije će se održati i u kultnom prostoru Studentskog centra. U programu će nastupiti: Ivica Skoko, IK Studio, Marina Design, BiteMyStyle by Zoran Aragović, I-GLE, KLISAB, Branka Donassy, Ana Maria Ricov, Morana Krklec, Unaesthetik, Jelena Holec, Mateyaneira, Twins, a velika novost bit će nastup londonske dizajnerice hrvatskog podrijetla Staše Randall, koja će kolekciju svog branda Staša Design prvi put predstaviti u Hrvatskoj.

Fotografija: Marko Grubišić. Model: Iva Marušić (Talia model). Makeup: Nika Žlof.

...