ČAROLIJA DARIVANJA Ispunimo rođendanske želje djeci koja žive u domovima, kod udomitelja ili u nesređenim obiteljima

Prije tri godine jedan je mladić sa svojim prijateljima pokrenuo inicijativu da se djeci iz Doma daruje za Božić ono što su poželjeli dobiti na dar.

Ideja je bila toliko super da smo mi – curke, žene, majke – odlučile napraviti isto i godinu kasnije. Kako se većina uglavnom bazira na Zagreb, mi smo krenule malo dalje i pitale domove po drugim dijelovima RH što njihova djeca žele kako bismo ih mogli razveseliti za Božić, a onda nastavile s ispunjavanjem rođendanskih želja, kažu
Katarina, Mirta i Tereza (po abecednom redu), koje putem Facebook stranice Čarolija darivanja “šire čaroliju dobrih osjećaja i uveseljavaju djecu koja žive u domovima, udomiteljskim obiteljima ili nesređenim obiteljima s poklonima za rođendane”.

Kako sudjelovati?

– Svaki mjesec objavljujemo popise rođendanskih želja i potrebe djece iz domova/udruga, a koja su bez odgovarajuće roditeljske skrbi (bez roditelja ili odrastaju s roditeljima, ali u nezavidnoj situaciji). Na vrhu svakog popisa piše naslov (koji mjesec te koji dom), a u nastavku je popis s rednim brojevima, imenima/inicijalima djece, datumom rođendana i rođendanskom željom. Odaberite dijete! Prije nego se zapišete u komentar koje dijete želite darivati, provjerite u već napisanim komentarima je li netko već zapisao za isto dijete. Pričekajte dok Vam potvrdimo u “reply” Vašeg komentara da upravo Vi kupujete poklon tom slavljeniku. Kada Vam potvrdimo (brze smo, nećete puno čekati ), preostaje Vam još samo par koraka:

– kupite poklon – ako možete, dodajte slatkiše (jer koje dijete ne voli slatkiše ) – ako želite, dodajte čestitku u koju možete napisati i Vaše ime i kontakt – zapakirajte poklon – pošaljite Poštom ili dostavnom službom direktno na adresu navedenu u postu ili putem Tiska s obavezno navedenom kontakt osobom i njenim brojem mobitela. Ako ste poslali Tiskom, javite kontakt osobi!

Ako u naslovu posta piše RIJEŠENO to znači da na tom popisu više nema slobodnih slavljenika te morate potražiti drugi post na našem zidu. Ako nema otvorenih postova, pričekajte da objavimo novi (objavljujemo ih kako ih primimo od domova). Možete nam i poslati fotku poklona za naš album. Ne morate – bitno je da poklon pošaljete.

I to je Vaša rođendanska čarolija 

P.S. Ponekad se zna dogoditi da netko ne pošalje poklon iz ovog ili onog razloga. Koji god to razlog bio, nećemo se ljutiti, ali nam, molimo Vas, javite u inbox kako bismo se reorganizirale i kako bi dijete dobilo svoj poklon, poručuju Katarina, Mirta i Tereza.

Uz ispunjavanje rođendanskih čarolija, trenutno je aktualna akcija prikupljanja školskog pribora u koju se i Vi možete uključiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.