Mijenja se način igranja Lota. Koje novosti mogu očekivati igrači?

U subotu, 13. listopada megapopularna igra Loto 7 oblači novo ruho. Umjesto 39 kuglica, koje su mnogim hrvatskim gledateljima donijele (veću ili manju) sreću, odsad će se u bubnju nalaziti 35 kuglica. S novim Lotom igrači se opraštju i od dodatne igre Super 7 koju su mogli igrati od kraja 2008., a  uvodi se izvlačenje dopunskog broja (7+1). Sada će igrači moći osvojiti čak 9 vrsta dobitaka.

“Radi se o potpunom redizajnu igre Loto 7, koji smo nakon temeljitih priprema i višemjesečnih dogovora s našim vjernim partnerom Hrvatskom Lutrijom napokon spremni lansirati”, otkrila je voditeljica projekta Loto 7 Elizabeth Homsi te dodala kako će novi sustav igre biti puno jednostavniji i efikasniji.

Osim manjeg broja kuglica i više vrsta dobitaka, ono što bi moglo razveseliti igrače je povećanje vjerojatnosti koja je zbog promjena uvećana gotovo sedam puta. Time će dobici biti češći – vjerojatnost dobitka u novoj Sedmici iznosi 1:13, dok je u Lotu 7/39 bila 1:85.

“Povećava se i vjerojatnost osvajanja jackpota – u sadašnjem Lotu vjerojatnost osvajanja jackpota je 1:15.380.937, a u novom će biti 1:6.724.520. Važno je napomenuti da je minimalni fiksni dobitak 6+dopunski broj čak 400.000 kuna, a on može samo rasti. Naraste li jackpot igre Loto 7 na maksimalnih 10 milijuna kuna, fond dobitaka prelijeva se u fond dobitaka za 6+dopunski broj”, doznaje se od Elizabeth Homsi.

Hrvatska radiotelevizija će u subotu, 13. listopada na HTV1 u udarnom terminu u 20 sati ekskluzivno predstaviti  redizajnirani Loto, ali i novu voditeljicu – 21-godišnju studenticu novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Paulu Čatipović.

Vrlo ambiciozna i svestrana Paula uz svoje je brojne studentske obveze dosad istodobno gradila uspješnu karijeru modela i prezenterice tjednih najava i događaja za internetsku verziju Televizije student, a sudjelovala je i u prvoj seriji na hrvatskom jeziku u produkciji HBO-a “Uspjeh”.

Uz sve to, ima i  glumačkog iskustva, a autorica je i objavljenog dječjeg romana “Zajedno do kraja” te dobitnica Posebne nagrade za literarno djelo na natječaju Društva za znanstvenu fantastiku “Sfera”.

Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Bjelovaru, izvrsno govori engleski i njemački jezik, ima odlične komunikacijske vještine stečene tijekom studija novinarstva i politologije na FPZ-u u Zagrebu.

Po horoskopu je Blizanac, rođena 1997., a budući da pripada mladoj i svestranoj generaciji, ovladala je svim informatičkim vještinama i, po vlastitim riječima, vješto se koristi društvenim mrežama za kreiranje, distribuciju, nalaženje i selekciju sadržaja pa je očito da njezino vrijeme tek dolazi.

A o svojem prezenterskom angažmanu na HTV-u Paula je izjavila:

“Za mene je uloga voditeljice Lota nešto sasvim novo i prvi posao te vrste. Oduvijek mi je bio san postati televizijskom voditeljicom, što je i razlog zbog kojeg sam upisala novinarstvo. Nisam mislila da će mi se taj san ostvariti ovako rano u životu, ali sam izuzetno zadovoljna i zahvalna što jest. Dugogodišnji trud i rad na sebi uvelike se isplatio. Jako sam zahvalna HRT-u koji je prepoznao moje kvalitete i pružio mi šansu da krenem u voditeljskom smjeru. Profesionalni tim na čelu s voditeljicom projekta Elizabeth Homsi pomogao mi je da se maksimalno pripremim i spremno dočekam svoju prvu emisiju. Veselim se prvoj emisiji 13. listopada. Sve je spremno za nova druženja”, radosno je rekla Paula Čatipović, nova voditeljica Lota.

Snagu nove Sedmice, prilike za brojne dobitke i novu voditeljicu Paulu Čatipović pogledajte u novom izvlačenju 13. listopada na HTV1 u 20 sati.