FOTO Miracle Garden u Dubaiju: Čarobni cvjetni vrt usred pustinje

U Dubaiju, gradu vječnog ljeta, smještenom u Arabijskoj pustinji, skriva se jedan neobičan vrt.

Osim impresivnih primjeraka arhitekture među kojima se nalazi i najviša zgrada na svijetu – Burj Khalifa,  u Dubaiju se nalazi vrt Miracle Garden.

On je zaista čudesan jer svoje posjetitelje očarava s više od 100 milijuna cvjetova koji su izloženi na površini od 72.000 četvornih metara.

Vrt je otvoren na Valentinovo 2013. godine, a godišnje ga posjeti oko 1.5 milijuna posjetitelja.

Uprava vrta koncentrirana je na održiv uzgoj stoga se svi cvjetovi i biljke zalijevaju obrađenom otpadnom vodom s prosječnom dnevnom potrošnjom od zapanjujućih 757,082 litara.

Međutim, tu nije kraj impresivnim elementima ovog vrta. Naime, poznato je da gdje ima cvijeća ima i leptira pa se tako u neposrednoj blizini nalazi vrt Butterfly koji je dom za oko 35.000 leptira (više od 25 vrsti).

Osim sagova od cvijeća i najdužeg cvjetnog zida, svoje mjesto u ovom impresivnom vrtu našao je i Emiratesov zrakoplov tipa Airbus A38, a mnogi posjetitelji upravo taj izložak smatraju njegovom najvećom atrakcijom.

Replika ovog aviona u stvarnoj veličini ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća cvjetna instalacija 2016. godine.

U unutrašnjost Emiratesovog aviona smješteno je oko pet milijuna cvjetova petunija, nevena, ljubičica, geranija i mnogih drugih vrsta cvijeća.

100.000 cvjetova iskorišteno je samo na površini krila zrakoplova koja su širine više od 80 metara. Uz to, i Emiratesov je logotip napravljen od preko 9.000 cvjetova i šarenih biljaka.

Ako želite pobjeći od jeseni i makar se nakratko vratiti u tople i sunčane ljetne dane, Dubai je grad u kojem si možete ispuniti tu želju. 

Miracle Garden zatvoren je za vrijeme najtoplijih mjeseci, točnije od lipnja do rujna, kad temperature nerijetko prelaze 40 stupnjeva Celzija time čineći vrlo nepovoljne uvjete za život biljki.