Klarić slavi 15 godina karijere: Suvremeni muškarac u klasičnom odijelu

Ususret 27. sezoni tjedna mode Bipa Fashion.hr, koji predstavlja najbolje kolekcije hrvatskih modnih brandova, jedno od najpoznatijih imena modne scene, dizajner Ivica Klarić, slavi čak 15 godina karijere. Sa svojim brandom IK Studio, Klarić iz sezone u sezonu pokazuje kako su inovacije i kreativnost u klasičnom odijevanju znak istančanog stila. 

Njegova vizija suvremenog muškarca oslanja se na klasiku i dobro skrojena odijela, koja poštuju osnovne postulate muške siluete, ali ono što je Klarić otkrio svojim brojnim klijentima, je pažnja i posvećenost detaljima, koji klasično odijelo mogu potpuno personalizirati i učiniti ga modernim i šarmantnim.

Uz njegov majstorski osjećaj za tkanine, savršene teksture, pedantne šavove, custom made dugmad, košulje i kravate, klasično odijelo savršeno odolijeva trendovima i postaje odraz uistinu bezvremenskog stila. Klarić se sa zadovoljstvom prisjeća najboljih trenutaka svoje karijere.

„Bilo je tu jako puno sjajnih trenutaka, teško mi je izdvojiti jednu reviju. Najbolji trenuci su mi ipak oni nakon revije. Veliko uzbuđenje vlada u backstageu prije i za vrijeme showa, jako često se zadnje korekcije rade na modelima prije samog izlaza na pistu. I onog trenutka, nakon defilea, kad osjetiš feedback publike, kad prođe taj stresni dio, nastupi osjećaj zadovoljstva pogotovo ako su reakcije dobre”, priča Klarić.

Njegove su revije uvijek pravi mali show, a posebnu pažnju posvećuje glazbi.

„Za mene je glazba zapravo inspiracija, obožavam ju. I sad kad sam počeo s pripremama za ovu slavljeničku reviju, prvo sam izabrao glazbu, a onda krenuo s radom na kolekciji. Tako ja radim revije”, dodaje.

Za njega je svaki klijent iznimno važan i svakom pristupa s maksimalnom pažnjom.

„Nastojim upoznati svakog klijenta i svakom pristupiti individualno. Jedino tako otkrijete što mu je važno, koji je njegov stil i kako ga želi pokazati, a to je jako bitno kad radite custom made”, kaže Klarić.

Revijom u subotu 27. listopada zatvorit će službeni dio programa nacionalnog tjedna mode.

Fotograf: Zvonimir Ferina. Model: Antun Kovačević.

...