VIDEO Svojim tijelima dok vodite ljubav naslikajte sliku za dnevni boravak

Umjetnost ima različite funkcije u društvu te govori u ime mnogočega, no najčešće je stvarana za i zbog ljubavi. Takve umjetnine svevremenske su te uspijevaju preživjeti različite umjetničke smjerove i struje. Sličan projekt osmislio je južnoafrički umjetnik Jeremy Brown.

Njegova je ideja o slikanju tijekom intimnih trenutaka inspirirana šezdesetim godinama prošlog stoljeća i ikonama toga doba Andyjem Warholom i Yvesom Kleinom. Umjetnine naslikane tijekom vođenja ljubavi stvara više od desetljeća, a ideju o komercijalizaciji tog koncepta dobio je od prijatelja koji su se i sami htjeli okušati u stvaranju slike svoje ljubavi.

Tako je nastao set za slikanje naziva Love is Art, kojom Brown želi svoje iskustvo rada u intimnom slikarstvu podijeliti s javnošću.

Love is art oprema dolazi s pamučnim i izdržljivim slikarskim platnom, letvicama za uokvirivanje remek-djela te bojom za slikanje koja je posebno proizvedena da bude sigurna za upotrebu i nježna kako na koži ne bi izazivala neželjene reakcije.

Brown, svjestan nepraktičnosti ovakvog slikanja, odnosno slikanja tijelom, u svoj je paket dodao i veliki plastični pokrov za zaštitu namještaja od prskanja boje, ali i jednokratne papuče te spužvu za tijelo kako bi se boja što lakše oprala.

Boje u setu ovise o vrsti paketa te su tako dostupna i posebna izdanja koja sadrže boje poput zlatne i crne ili akvamarin plave, što je svojevrsni hommage Yvesu Kleinu, umjetniku čiji je rad inspirirao Browna.

Umjetnine se stvaraju vrlo jednostavno. Da bi se zaštitio prostor, potrebno je prostrti plastični pokrov te na njega postaviti platno. Ostalo je na vama. Boju možete izliti izravno na platno ili na partnerovo tijelo, a granica nema. Upotrijebite svoju maštu i tijela te napravite umjetničko djelo od vođenja ljubavi. Naposljetku, boju treba pustiti da se osuši, a potom platno možete postaviti na letvice koje možete kupiti u trgovini umjetničkih potrepština ili ga dati uokviriti.

Ovakav unikatan poklon oduševit će svakog umjetničkog entuzijasta, ali i ostale jer je slika nastala iz Love is art ideje podsjetnik na bliskost, intimu i ekspresiju nastalu u trenutku vođenja ljubavi. Kao što sam Brown navodi:

„Umjetnosti treba dati vremena, za nju treba imati strpljenja, treba joj se posvetiti i otvoriti joj srce i um. Isto je potrebno i ljubavi. Zato je ljubav umjetnost“.