Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro u humorističnoj seriji “Ne diraj mi mamu”

Na Novu TV dolazi nova humoristična serija čiji scenarij potpisuje Feđa Isović, ujedno i glavni autor hit serije ”Lud zbunjen normalan”. Režiju serije ”Ne diraj mi mamu” potpisuje Elmir Jukić, a u glavnim ulogama vidjet ćemo između ostalih i Renea Bitorajca i Branka Đurića Đuru koji utjelovljuju partnere odvjetnike Budimira Ćorovića i Zlatka Sljepčevića.

Osim poslovnog odnosa ovaj dvojac vežu i obiteljske poveznice. Naime, Budimir (Rene Bitorajac) koji je Zagrepčanin oženjen je za Sarajku, Zlatkovu sestru. Budimirovu punicu, i Zlatkovu majku Diku utjelovljuje glumica Jasna Diklić. Dika živi s Budimirom, a igrom okolnosti, u jednom trenutku Zlatko ostaje bez svog doma i tako nastaje nefunkcionalna obitelj u jednom stanu: sin, zet i punica, odnosno majka. U kafiću Paragraf 42 koji se nalazi odmah preko puta zgrade Suda, rješavat će se brojne pravno-sudske igre, te rasplitati razni obiteljski problemi.

U prvom nastavku saznajemo kako odvjetnici Sljepčević i Ćorović imaju određene financijske probleme. Budimir je zabrinut zbog kazne od Porezne inspekcije, a Zlatko jer ima određene kockarske dugove. Rješenje svojih problema vide u Diki, koja čuva nakit od pokojne kćerke. Stoga se njih dvojica odlučuju opljačkati Diku. Hoće li im uspjeti i koje će se sve zavrzlame pri tom dogoditi saznat ćemo uskoro u prvom nastavku nove humoristične serije.

Budimir Ćorović (50) – Zagrepčanin koji se oženio Sarajkom Merimom, Zlatkovom sestrom. Kompulsivno uredan karakter. Sve mora biti “pod konac”, rese na tepihu moraju biti počešljane. Udovac je, ima kćer Miju. Lakog je fitilja, brzo se iznervira. Slab sa živcima, pa često poseže za sedativima. Precizan i točan, uvijek stiže na vrijeme, nikada ne kasni. Izluđuje ga Zlatkov odnos prema poslu i životu.

Zlatko Sljepčević (50) – Više puta se ženio i razvodio. S jednom od bivših supruga ima sina Adija (10). Maksimalno neuredan i opušten. Nije neobično ako cigaretu otresa, pa čak i ugasi, na pod kancelarije. Flegman. Sklon alkoholu, lakim ženama i nepopravljivi ovisnik o kocki. Cinik. Dugo spava, konstantno je mamuran i u pravilu kasni gdje god da krene. U uredu ima i mali frižider koji je uvijek pun piva.

Dunja Sunovratilo (35) – Tajnica u odvjetničkom uredu Ćorović & Sljepčević. Izrazito zgodna djevojka s umjereno razvijenim moždanim vijugama. U biti dobra osoba koja funkcionira na bazičnim instinktima: seks, hrana, spavanje. Naivna je pa je muškarci često iskorištavaju. U stalnim je ljubavnim problemima koje proživljava izrazito emotivno.

Dika Sljepčević (65) – Budimirova punica i Zlatkova mama. Opčinjena astrologijom, vodi život po konceptu horoskopa, a ljude cijeni po njihovom horoskopskom znaku. Ona i Budimir su u stalnom sukobu, ali zapravo su oslonjeni jedno na drugo i ispod hladne komunikacije se krije brižnost koja ispliva s vremena na vrijeme. Voli zvocati i prigovarati, “ona sve zna najbolje”.

Simo Šesto (55) – Odvjetnik, stalni gost kafića Paragraf 42. Alkoholičar, uvijek pomalo pod „gasom“. Moral mu nije jača strana. U stalnim je problemima sa svojom suprugom Brankom koju znamo samo iz njegove priče i koja ga, iz epizode u epizodu, ostavlja i odlazi kod svojih roditelja u Zenicu. Škrt, dinar efendija.

Dževad Bukva (50) – Privatni istražitelj, vanjski suradnik odvjetnika Sljepčević Ćorović. Bivši policajac, inspektor, koji je zbog korumpiranosti izbačen s posla te je otvorio privatnu istražiteljsku agenciju. Kada upoznaje ljude predstavlja se u stilu James Bonda: Bukva, Dževad Bukva. Za male pare bi prodao rođenu majku. Veoma neuspješno, ali napadno, se udvara tajnici ureda. Stalna uzrečica mu je zakletva: Tidže mi moje. Nju koristi naročito onda kada očigledno ne govori istinu.

Kerim Ljuca (45) – Vlasnik kafića. Uvijek mu je čaša piva u ruci. Ne brine previše kako će mu kafić raditi, nije opterećen time. Deviza po kojoj je gost uvijek upravu ne važi kod njega.

Nazmija Ljuca (30-40) – Kerimova supruga, uvijek neraspoložena, nitko je nikad nije vidio da se smije, rođeni pesimista.

Mija Ćorović (21) – Budimirova kćer, studentica Pravnog fakulteta, zgodna djevojka. Noćni izlasci, sukob generacija koji se ogleda u odnosu s Budimirom i Dikom. Ljubavni problemi i sazrijevanje su osnovne linije kroz koje pratimo njen karakter.


Produkcija: FIST (BiH)

Redatelj: ELMIR JUKIĆ

Producent: DAVOR PUŠIĆ

Scenarist: FEĐA ISOVIĆ

Direktor fotografije: MILENKO UHERKA