Nova kolekcija Twinsa nadahnuta idejom slobode

Modni dvojac Twins, iza kojeg stoje dizajneri Damir Begović i Domagoj Štimac na nadolazećem Bipa Fashion.hr predstavit će svoju novu kolekciju. Revija dizajnera od kojih se očekuje da zaintrigiraju i zagolicaju maštu publike, održat će se u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma, u četvrtak 25. listopada, a novi vizuali daju naslutiti da će to biti prava poslastica za sve ljubitelje branda.

Dizajneri koji su svoje stvaranje u posljednjih pet revija posvetili društveno-političkoj tematici koja progovara o životnim uvjetima, stanju u društvu i u čijim je kolekcijama uvijek izražen patriotski izričaj i ovog puta ostaju dosljedni u motivima i inspiraciji.

Nova kolekcija, za koju su inspiraciju pronašli u ideju slobode, hibrid je prošlosti i budućnosti, koja svojom damskom estetikom priziva duh 60-tih godina prošlog stoljeća: razdoblje revolucije, promjena i novog početka.

Kolekcija donosi snažne ženstvene odjevne komade od uskih pencil ili mini suknji do onih punoga kruga, oversize kapute u nekoliko dužina, zimske kostime, odijela i majice sa snažnim porukama o društvu danas. Kao i u prethodnim kolekcijama Twinsi progovaraju o društvu koje ih okružuje.

Kolekciju otvaraju boje hrvatske zastave: crvena, bijela i plava, a izrađena je u potpunosti od jednog materijala – vunenog zimskog štofa. Jaki statement komadi kao što su zimski kaputi, sakoi i haljine sa zanimljivim konstrukcijskim rješenjima, rezovima i elementima visoke mode, nova su preokupacija ovih mladih dizajnera čiji je cilj predstaviti kolekciju u kojoj modni dizajn može djelovati aktivistički te osvijestiti i educirati publiku o bitnim problemima današnjice.

Fotograf: Zvonimir Ferina
Model: Dea Cesar, Talia Model
Šminka: Kasandra Draganić

...