Miss turizma svijeta oduševljena štruklima i ljepotama Hrvatske

Iduće godine Hrvatska će ugostiti više od 60 ljepotica koje će 13. travnja sudjelovati na finalnoj večeri izbora za Miss turizma svijeta. Svjetski izbor se organizira od 1989. godine, punih trideset godina.

Hrvatsku je nedavno posjetila i aktualna Miss turizma svijeta, Andrea Gutierrez iz Kolumbije, koja je prestižnu titulu ponijela u siječnju 2018. u Malaki u Maleziji. 

Oduševljena je Hrvatskom, ljepotom Zagreba, modom te fantastičnom hrvatskom kuhinjom, a najviše štruklama. U posjet nam je došla kako bi službeno najavila domaćinstvo Hrvatske ovog velikog modno-turističkog događanja.

”Prekrasnu zemlju imate, a oduševljena sam i gostoprimstvom. Gastronomija vam je fantastična, a zagorske štrukle morat ću opet kušati. Presretna sam jer ću se iduće godine vratiti u vašu zemlju”, kazala je Gutierrez.

”Godinama sam sudjelovao na svjetskim izborima kao službeni koreograf, kao član stručnog ocjenjivačkog međunarodnog žirija, a prošle godine i kao producent finalnog svjetskog izbora u Maleziji.

Od prvog dana, kada sam kao jedan od najmlađih vlasnika licence sudjelovao predstavljajući našu zemlju, želja mi je bila dovesti finale u Hrvatsku i napokon sam uspio. Presretan sam”, kazao je Boris Kosmač, poznato TV lice, urednik i voditelj, ali i ponosni organizator svjetskog izbora što će se održati u Hrvatskoj.

Pripreme finala su već uvelike u tijeku.

Fotografije: Tomislav Smoljanović

...