Bestseler “P. S. iz Pariza” sada i na hrvatskom: Ni u jednom trenutku dosadna knjiga

Zabavni likovi i svježa priča, odgađanje neizbježnog i slojeviti likovi s uvjerljivim, svakodnevnim manama koji vrtloglavo jure prema happy endu, navodi Publishers Weekly.

Vrlo zabavno štivo. Radnja leti, a knjiga se lako čita, ističe Kirkus Reviews.

Lijepa moderna ljubavna priča koja podsjeća da je najbolja ljubav ona koja nam pomaže da nađemo sami sebe – First For Women.

Dakle, pripremite dekice, kavu i možda koji kolačić; zaključajte vrata i isključite mobitel. P. S. iz Pariza idealan je za kratki odmor u tmurnim jesenskim i zimskim danima.

Marc Levy P. S. IZ PARIZA

Marc Levy, najčitaniji živući francuski pisac, osvaja novom modernom ljubavnom pričom između slavne glumice koja se skriva od slave u Parizu i spisatelja koji zatvara oči pred činjenicama vlastitog života. Svjesni su da će teško ostati samo prijatelji…, a svjetla Pariza samo će im to otežati.

Na filmskom platnu Mia igra zaljubljene žene, ali u stvarnom životu potreban joj je predah od ljubavnog partnera i na filmu i u stvarnosti – prevarantskog supruga, megazvijezde Davida. Mia iz Londona pobjegne u Pariz, promijeni frizuru, kupi goleme sunčane naočale i zaposli se kao konobarica u restoranu najbolje prijateljice.

Paul je Amerikanac, spisatelj koji nije ponovio uspjeh svog prvog romana. Kad ga najbolji prijatelj pošalje na spoj naslijepo s Mijom, njihovi životi i status veze postanu komplicirani.

Iako cijeli Pariz kao da ih gurka jedno prema drugome, dvoje usamljenih stranaca u Gradu svjetla na sve se načine trude ostati samo prijatelji, no to je lakše reći nego učiniti, jer sudbina ima druge planove. Što ih čeka u epilogu?

Zaljubiti se u Parizu trebalo bi biti jednostavno, ali Mia i Paul, nažalost, nose sa sobom više problema nego prtljage.

U ovom romanu Marc Levy ostaje vjeran svojoj slavi izvrsnog pripovjedača. Osim odabira savršenog mjesta radnje (Pariz) uz mrvicu egzotike i manje poznatih lokacija i kulture (Koreja), njegovi opisi u najmanju su ruku osvježavajući.

Glavni, ali i sporedni likovi, iako se isprva čine pomalo stereotipni, zapravo su vrlo stvarni i opipljivi.

Njegov P. S. iz Pariza, bestseler New York Timesa, pruža točno ono što se očekuje od najprodavanijega živućeg francuskog autora: zabavnu romansu, napete situacije, pomalo frustrirajuće komplikacije i urnebesne scene. Brza i ni u jednom trenutku dosadna radnja donijet će nam i faktor iznenađenja koji doista nitko ne može predvidjeti. P. S. iz Pariza neće razočarati Levyjeve obožavatelje i one koji će to tek postati.

Cijena 99 kuna, izdavač: nakladnička kuća Stilus.

O piscu

Marc Levy prodao je više od četrdeset milijuna knjiga i najčitaniji je francuski pisac današnjice. Napisao je osamanest romana, među kojima su i bestseleri All Those Things We Never Said, Children of Freedom i Replay.

Svoj prvi roman, Kad bi to barem bila istina, napisao je za sina, a kasnije je adaptiran za film kao Samo nebo zna s Reese Witherspoon i Markom Ruffalom u glavnim ulogama. Otada Levy osvaja srca europskih čitatelja i čitatelja diljem svijeta. Samo u Kini njegovi su se romani prodali u pola milijuna primjeraka, a prevedeni su na četrdeset devet jezika. Levy živi u New Yorku. Čitatelji mogu saznati više o njemu na www.marclevy.info.