Burger s bristol krumpirom, baharat majonezom i čipsom od luka

Zagrebački restoran Apetit prateći svjetske trendove predlaže jela koja je lako pripremiti i u vlastitom domu.

Chef Stjepan Bistrički sa svojim timom predstavlja burger s bristol krumpirom, baharat majonezom i čipsom od luka.

Pecivo za burger

200 g mljevenog mesa

100 g luka

mineralna voda

sol, papar

2 dcl ulja.

Mljeveno meso, mineralnu vodu, sol i papar pomiješamo. Luk kuhamo u ulju, kada je mekan izvadimo ga van, smiksamo i stavimo u meso.

Bristol krumpir

300 g krumpira

20 g maslaca

Mješavina začina

Sol.

Kuhamo krumpir. Kad je kuhan ohladimo ga i izrežemo na pole. Ponovno ga pečemo u dubokoj masnoći. U tavi pomiješamo maslac i mješavinu začina, ubacimo krumpir u to, pomiješamo, posolimo i serviramo.