Kolač od kakaa, kardamoma i banane

Mala vam je snaga, gricnuli biste nešto slatko, ali da nije krcato šećera? Bez grižnje savjesti možete uživati u ovom kolaču od čokolade, kardamoma i banana.

Za pripremu vam je potrebno ukupno 55 minuta.

Sastojci:
2 žlice sjemenki lana
5 žlica vode
2 zrele banane
1/4 šalice rastopljenog ghee maslaca
1 žličica jabučnog octa ili limunovog soka
1 čajna žličica mljevenog kardamoma
1 i 1/2 šalica bademovog brašna
1 žličica sode bikarbone
1/2 čajne žličice morske soli
1 žlica tamnog praha kakaa.

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
Pomiješajte laneno sjeme i vodu u maloj posudi. Stavite u hladnjak 15 minuta.
Pomiješajte sve mokre sastojke (uključujući i lan s vodom koji je u receptu zamjena za jaja) u posudi srednje veličine. Zgnječite banane i dobro ih umiješajte.
Pomiješajte suhe sastojke pa im dodajte mokre sastojke. Nastavite miješati malom brzinom dok se ne povežu svi sastojci.
Pleh prekrijte papirom za pečenje.
Ulijte tijesto i izravnajte ga lopaticom.
Pecite 35-40 minuta, ili dok kolač ne položi standardni test s čačkalicom.
Pustite kolač da se ohladi. Narežite i ukrasite po želji.
Možete ga zamotati u foliju i ostaviti 3-4 dana na sobnoj temperaturi.